Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanoc nie może się obyć bez jajek i chrzanu. W moim domu zawsze oprócz domowego, tartego chrzanu i jajek w różniej postaci przygotowuje się również sos łączący oba produkty. Sos chrzanowy z jajkami doskonale się sprawdza jako dodatek do domowego, pieczonego mięsa oraz ugotowanych na twardo jajek. Jest prosty do zrobienia i potrzebuje zaledwie kilku składników. Koniecznie wypróbujcie ten przepis.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 381
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 119
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 142
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 690
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 197
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 16148
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 381
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 119
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 142
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 690
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 197
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 16148
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, następnie obieramy ze skorupki i kroimy w drobną kostkę.
Do pokrojonych jajek dodajemy starty chrzan (możemy użyć świeżo startego chrzanu lub chrzanu w słoiczku), śmietanę, musztardę oraz przyprawy. Całość mieszamy.
Gotowy sos serwujemy jako dodatek do wędliny, pieczonego mięsa lub gotowanych jajek.